Нацполіція, ГПУ, СБУ проводять спільну операцію в Затоці

10 грудня 20:10

В операції беруть участь понад 300 працівників центрального апарату Нацполиции.

 

Національна поліція спільно з Генеральною прокуратурою та Службою безпеки проводить масштабну операцію в селищі Затока Одеській областістосовно фіктивного голосування та обрання селищного місцевої влади, повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, вже зафіксовано більше 50 епізодів злочинів, якы очолювали "обрані" на виборах керівники місцевої селищної ради.

"У селище з кількістю виборців 1350 чоловік, при потуранні певних чиновників, безпосередньо перед виборами в кілька квартир було прописано 750 (!!!) "виборців". Ці "виборці", привезені на вибори, "проголосували", дозволивши прийти до влади в селищі, по суті, організованій злочинній групі. Основна мета групи - наживатися на махінаціях з землею в прибережній курортній зоні", - заявив Аваков.

За його інформацією, новообрана "влада" зробила масу злочинів: від замаху на вбивство і шантажу естонської інвестора, до підпалу баз відпочинку і санаторіїв з метою перерозподілу землі під ними, фактів прямого вимагання та інших злочинів. За даними МВС, сума злочинів становить десятки мільйонів доларів. До злочинів причетні, крім чиновників місцевих органів влади, місцеві судді, представники СБУ, поліції і прокуратури.

В операції із розкриття злочинів бере участь більше 300 співробітників центрального апарату Нацполиции.

Як повідомлялося, суд продовжив арешт мера Затоки, обвинуваченого в земельних махінаціях на 50 млн. доларів.