НАБУ відкрило кримінальне провадження після конфлікту з депутатами біля "Феофанії"

06 березня 21:36

У Бюро стверджують, що члени парламентської фракції БПП перешкоджали вивезенню Насірова з медустанови, і називають їхні дії незаконними.

 

Національне антикорупційне бюро зареєстровано кримінальне провадження за фактом незаконних дій групи народних депутатів біля клініки "Феофанія" 4 березня.

У НАБУ вважають, що члени парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" перешкоджали діям детективів і конвою, які повинні були перевезти затриманого голову ДФС Романа Насірова на обстеження до Інституту кардіології ім. Стражеска.

Дії депутатів у НАБУ кваліфікували за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу "Опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків".

У понеділок, 6 березня, прес-служба НАБУ опублікувала відеозапис, на якому видно, як група осіб вступила в словесну перепалку з детективами і, на думку слідства, намагалася не допустити вивезення Насірова з "Феофанії".

Зокрема, на відео зафіксовані народні депутати від БПП Гліб Загорій, Валерій Давиденко та Андрій Антонищак.

Нагадаємо, 4 березня Романа Насирова у супроводі співробітників Національного антикорупційного бюро України вивезли в кареті "швидкої допомоги" з лікарні "Феофанія" і перевезли до Інститут кардіології для обстеження.

Як повідомлялося, пізно ввечері 2 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозруу рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної схеми. Його підозрюють у вчиненні дій, які завдали державі збитків на суму 2 мільярди гривень.

Як пише головний редактор DT.UA Юлія Мостова, напередодні початку обшуків у ДФС Роман Насиров відвідував Адміністрацію президента: "За нашою інформацією, пізно ввечері 1 березня пан Насіров відвідав Банкову, а після 23-ї години телефон голови ДФС "помер". Правда, вранці, 2 березня, Роман Михайлович опинився не в Лондоні, куди його підштовхували "керівною і спрямовуючою рукою", а у "Феофанії" з діагнозом "гіпертонічний криз".

Детальніше читайте в матеріалі Юлії Мостової "Аналіз фіскала" у свіжому випуску тижневика "Дзеркало тижня. Україна".