НАБУ отримало відповіді на міжнародні запити у справі Мартиненка

19 квiтня 23:27

Ситник і Холодницький обговорили документи, отримані від зарубіжних правоохоронних органів.

 

Закордонні слідчі органи відповіли на запити Національного антикорупційного бюро в рамках міжнародно-правової допомоги у справі екс-депутата від "Народного фронту" Миколу Мартиненка.

Директор НАБУ Артема Ситник в ефірі "5 каналу", відповідаючи на відповідне запитання журналіста, сказав: "В основному, так".

Разом з тим він не став уточнювати зміст цих документів, зазначивши, що обговорив їх з головою Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким.

"Ми домовилися публічно поки нічого щодо цієї справи не говорити", – пояснив директор НАБУ.

Ситник також висловив точку зору, що ситуація з цією справою нагадує йому розслідування щодо відстороненого від посади голови ДФС Романа Насірова, "коли основний захист здійснюється в соцмережах, обливаються брудом детективи і прокурори". Керівник НАБУ також нагадав про виграну у адвокатів Мартиненка апеляцію.

Раніше народний депутат України Сергій Лещенко оприлюднив документи, які підтверджують наявність кримінальної справи проти Мартиненко. У матеріалах містилася інформація про те, що Швейцарія надсилала запит на ім'я голови ГПУ з приводу розслідування кримінальної справи проти Мартиненка. У документах йдеться про те, що Мартиненко інкримінують дві статті – відмивання грошей і отримання хабара. "Тут вказана вся фабула справи про те, що Brаdcrest укладала договір зі Skoda (чеський завод Skoda – ред.) про те, що буде отримувати комісію за все договору з українським "Енергоатомом", - розповів Лещенко.

11 січня Солом'янський суд Києва зобов'язав НАБУ розглянути клопотання захисту Мартиненко про закриття провадження проти нього, і винести рішення з цього приводу протягом 10 днів. У свою чергу, в НАБУ повідомили про те, що розслідування справи щодо Мартиненка продовжиться.

30 березня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство перебуває на фінальній стадії розслідування справи екс-депутата Миколи Мартиненка, відкритого за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства НАЕК "Енергоатом" устаткування у чеської компанії Škoda JS.