На Януковича може вплинути лише його старший син, - Гримчак

24 травня 06:48

Президент України Віктор Янукович прислухається до думки лише свого старшого сина Олександра, тому саме він може якимось чином вплинути на свого батька щодо того чи іншого питання.

 

Старший син президента України Олександр Янукович - єдина людина, яка може здійснювати вагомий вплив на свого батька Віктора Януковича. Таку думку висловив народний депутат України, член фракції НУ-НС Юрій Гримчак, повідомляє прес-служба партії «Народна самооборона».

«Сьогодні всі розуміють, що єдиний, хто може це зробити (вплинути - ред.) - це його старший син Олександр. Саме до нього прислухається Віктор Федорович. Це підтверджують в неофіційних розмовах «регіонали» та інші джерела поза парламентом. Тому розмови європейців про те, що у нас мають вплив на ситуацію олігархи, трохи перебільшені», - зазначив він.

За його словами, можливо, Олександр Янукович здатний зрозуміти, що відбувається, але його батько - навряд чи.

«Здається, Віктору Януковичу навіть не розкажуть про те, що заявив Європарламент. Навіть якщо подивитися його виступ у Чикаго, то створюється враження, що прийняте НАТО рішення стосувалося не України, не ситуації з вибірковим правосуддям і переслідуванням опозиції. Такою була консолідована позиція усіх країн. Але Янукович цього не почув», - підкреслив політик.

Складається враження, вважає політик, що президент живе в іншій країні і не володіє реальною ситуацією.

«А якщо згадати «видатне інтерв'ю» не менш видатному діячеві культури Віталію Коротичу, здається, що він взагалі неадекватно сприймає інформацію. Виходить, що ми з ним живемо в різних країнах. Іноді хочеться сказати: а можна я поживу у вашій? Там інвестори приходять, ВВП зростає, зменшився податковий тиск. Всі сміються: а що, у нас є пристрій, який це вимірює?», - додав Юрій Гримчак.

Він також висловив припущення, що Віктор Янукович оцінить ситуацію реально лише тоді, коли це торкнеться безпосередньо його.

«Може дійти, коли почнуться арешти рахунків і заборони відвідувати країни Європи для його родини. Але якщо такі санкції будуть стосуватися суддів, прокурорів, політиків, навіть олігархів, на Банковій це нікого не цікавитиме. Досить швидко дійде лише у випадку, коли вдарять по сімейному гаманцю президента. І це буде консолідована позиція Європи, Америки та Росії. Тоді постане питання, куди тікати. Є ще багато островів, Венесуела, Бразилія, де багато диких мавп. Ось туди можна їхати, аби на них подивитися», - резюмував він. !zn

Читайте також:

В Європарламенті запропонували заморозити активи родини Януковича

Старший син Януковича у 2011 році сплатив понад 8,5 млн грн податків

Клименко про главу НБУ і сина Януковича: Вони відчувають біль держави