На вулиці Москви вийдуть десятки тисяч прокремлівських активістів

04 березня 12:49

У період 4-5 березня в Москві пройдуть 26 мітингів на підтримку чинної влади. Активісти опозиції зможуть провести погодженні акції тільки ввечері 5 березня.

 

Мерія Москви на період президентських виборів у Росії погодила прокремлівським рухам 26 мітингів, призначених на 4 та 5 березня. Заявки поділені практично порівну між трьома молодіжними організаціями: «Росія молода» і «Наші» проведуть по дев'ять мітингів, а «Молода Гвардія «Єдиної Росії»- вісім.

Підрахунок заявлених учасників мітингів дозволяє припустити, що 4 та 5 березня на вулиці Москви вийдуть приблизно по 20 тисяч членів прокремлівських рухів. Активісти опозиції зможуть провести узгоджені акції тільки ввечері 5 березня.

Раніше оргкомітет мітингів за чесні вибори намагався узгодити акцію на інших площах у центрі Москви. Спочатку організатори подали заявку на Луб'янській площі, але мерія вирішила віддати її «Росії молодій». Потім опозиціонери попросили погодити мітинг на Манежній, але її віддали для мітингу «Нашим». Тим часом «Росія молода» встигла відмовитися від акції на Луб'янці, щоб «не створювати додаткових труднощів для москвичів». Проте пізніше з'ясувалося, що саме на цій площі пройде донорська акція кількох «молодіжок» з нагоди виборів президента.

У день виборів порядок у Москві будуть охороняти загалом 36,5 тисяч осіб, зокрема 16 тисяч поліцейських, 14 тисяч народних дружинників, більше чотирьох тисяч співробітників ЧОП і дві тисячі курсантів навчальних закладів МВС. Крім того, 2,2 тисячі співробітників ДІБДД будуть забезпечувати безпеку дорожнього руху. !zn

Читайте також:

У центр Москви стягуються силовики. Центральні площі перекрито

Українки з FEMEN спробували вкрасти урну з бюлетенем Путіна


Число порушень на президентських виборах у Росії - таке ж, як і на думських