На Всесвітньому форумі українців Грищенка обізвали «московським москалем»

19 серпня 09:11

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко в ході виступу на V Всесвітньому форумі українців у п'ятницю, 19 серпня, в Києві зачитав вітання учасникам форуму від президента Віктора Януковича й заявив, що в Україні триває боротьба з корупцією.

 

«Робота в цьому напрямі (боротьба з корупцією - ред.) буде продовжена у відношенні представників будь-яких політичних сил, включаючи, насамперед, провладні й - головне - виключно в рамках законодавства», - сказав він.

Під час виступу міністра в залі театру опери й балету, де відбувається форум, пролунали крики одного з учасників: «Українці! Довго ми будемо слухати цього московського москаля?». Тут же в залі пролунали крики:«Ганьба!». Після втручання очільника форм продовжився.

Однак промову міністра кілька разів переривали вигуками «Ганьба!». Коли К. Грищенко зачитував привітання президента, два учасники форуму вийшли на сцену з плакатом: «бандократію - геть!». І тут же пролуниали оплески в залі. Учасники також кричали: «Ганьба президенту України! Ганьба Януковичу!».

У свою чергу, один із членів президії форуму Дмитро Павличко, звертаючись до учасників зазначив: «Ми вміємо кричати «Ганьба!», Але не вміємо об'єднуватися. У цьому наша вина. Не треба кричати «Ганьба!».