На відкритті нової будівлі посольства США у Києві пролунав гімн у виконанні Вітні Х'юстон

29 лютого 16:49

На урочистому відкритті нової будівлі посольства США у Києві пролунав американський гімн у виконанні Вітні Х'юстон. Гімн України виконала перед гостями співачка Руслана.

 

США урочисто відкрили нову будівлю свого посольства в Україні на вулиці Сікорського, 4 у Києві.

У церемонії відкриття посольства в середу, 29 лютого, взяли участь посол США в Україні Джон Теффт, заступник державного секретаря США з питань менеджменту Патрік Кеннеді, голова Верховної Ради Володимир Литвин, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін, представники дипломатичного корпусу, політики.

На початку церемонії пролунав гімн США у виконанні Вітні Х'юстон, а гімн України виконала перед гостями співачка Руслана.

Кеннеді повідомив, що нова будівля посольства США є найбільшим дипломатичним представництвом у Києві, а також четвертим за величиною посольством США в Європі. Загальна площа території посольства становить 4,5 га, площа приміщень посольства - 15 тис. кв. м, вони розраховані на більш ніж 700 осіб персоналу.

Під час церемонії Теффт відзначив символічність відкриття нової будівлі посольства у рік 20-річчя встановлення дипломатичних відносин між країнами. За його словами, будівля посольства є символом багатогранності відносин двох країн, оскільки її будували і американські, і українські робітники з використанням матеріалів з двох країн, а в самому посольстві представлені твори мистецтва українських і американських майстрів.

Міністр закордонних справ України підкреслив важливість розвитку співпраці між Україною та США і висловив надію на те, що посольство стане центром цієї співпраці. !zn

Читайте також

Януковича у США як і раніше не чекають

Посол США: Падіння України у всіх рейтингах говорить про погіршення бізнес-клімату

Табачник: Посол США хоче, щоб українці «відкотилися до рівня дебілізму екваторіальних країн»

США відкинули звинувачення Табачника у «дебілізації» української освіти