На виборчих дільницях вже встановили 4 тис. веб-камер

27 вересня 13:44

Дочка російської компанії «Ситроникс», якій з державного бюджету виділено мільярд гривень, уже обладнала веб-камерами 4 тис. виборчих дільниць. До 18 жовтня слід встановити ще 29 тис.

 

Дочірня компанія російськой «Ситроникс» 24 вересня розпочала роботи зі встановлення обладнання для системи відеоспостереження за голосуванням і підрахунком голосів виборців на парламентських виборах в Україні.

«За три дні програмно-апаратними комплексами (ПАК) для організації відеотрансляції обладнано 3949 виборчих дільниць. На кожній з них встановлено ПАК, що складається з ноутбука Hewlett-Packard на базі процесора i5, двох web-камер високої роздільної здатності Logitech C310, периферійних пристроїв і засобів комутації», - говориться в повідомленні компанії.

Об'єктами відеоспостереження на виборчих дільницях є місця видачі бюлетенів для голосування і проведення робіт зі списками виборців, а також стаціонарні урни для голосування. Устаткування на ділянках встановлено таким чином, щоб не порушувалася таємниця голосування.

Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла рішення про організацію відеоспостереження з приміщень усіх виборчих дільниць під час голосування.

На ці цілі з державного бюджету виділено 993, 6 млн грн. Згідно з рішенням Кабінету міністрів, здійснювати відеоспостереження буде компанія «СІТРОНІКС інформаційні технології України» (дочірня компанія російського «Ситроникс»). ! zn

Читайте також:

Компанія, що отримала мільярд на відеотрансляцію виборів, не змогла зареєструвати сайт


Кабмін визначив, яка компанія отримає мільярд за установку веб-камер на виборах


Мільярд за установку веб-камер на виборах отримає російська компанія

Електронна соціальна карткова гра. Посібник із розпилення мільярдів