На виборах у Словаччині впевнено перемогла опозиційна Соціал-демократична партія

11 березня 13:38

Правоцентристська коаліція в Словаччині зазнала нищівної поразки через звинувачення в корупції.

 

У Словаччині опозиційна Соціал-демократична партія «Курс - соціальна справедливість» здобула рішучу перемогу на виборах, отримавши абсолютну більшість у парламенті.

За підсумками минулих у суботу, 10 березня, дострокових виборів, соціал-демократи, яких очолює екс-прем'єр-міністр Роберт Фіцо, набрали 44,4% голосів, отримавши 83 з 150 місць у майбутньому парламенті.

Вперше з моменту здобуття Словаччиною незалежності 19 років тому в ній буде сформовано однопартійний уряд.

Правоцентристська коаліція, що керувала Словаччиною до цього, зазнала нищівної поразки, багато в чому через звинувачення в корупції, які були висунуті проти багатьох партій, що входять до неї. Консервативна партія Мікулаша Дзурінди «Словацька демократична і християнська унія - Демократична партія», що входить до складу цього альянсу, набрала 5,5% голосів, що дозволяє їй розраховувати на 11 мандатів.

На чолі нового уряду стане Роберт Фіцо, який і в минулому обіймав посаду прем'єр-міністра. Він займає проєвропейські позиції і обіцяв сприяти зміцненню держави загального добробуту шляхом збільшення податків на компанії і заможних громадян. !zn

Читайте також

Словаччина без уряду

Уряд Словаччини пішов у відставку

Іронія долі, або З легким євро!