На виборах президента Південної Кореї вперше в історії перемагає жінка

19 грудня 10:04

Згідно з даними exit-poll, 60-річна дочка колишнього диктатора Пак Кин Хе набирає на виборах президента Південної Кореї 50,1% голосів, у той час як її головний суперник - 48,9%.

 

Вперше в історії Південної Кореї президентом держави може стати жінка. За даними exit-poll, на виборах перемагає лідер правлячої партії «Сенурі», 60-річна Пак Кин Хе.

Пак Кин Хе - дочка одного з колишніх правителів Південної Кореї Пак Чон Хі, відомого політичними репресіями - набирає 50,1% голосів виборців, у той час як її основний супротивник від Об'єднаної демократичної партії Мун Чже Ін, син перебіжчика з КНДР, отримує 48,9% голосів.

Як відзначають спостерігачі, при всіх відмінностях основних суперників їхні політичні програми дивно схожі. Обидва обіцяли збільшити витрати на соціальне страхування, скоротити розрив між багатими і бідними та приборкати домінування у бізнесі гігантських сімейних конгломератів, відомих як чебол.

Exit-poll був проведений після закриття усіх дільниць голосування о 6 вечора за місцевим часом.

Явка на виборах президента країни склала близько 70,1%.

Президент у Південній Кореї обирається на п'ять років і тільки один раз. Ім'я переможця стане відомо вже 20 грудня, а офіційно він вступить у повноваження в лютому 2013 року, коли закінчиться термін повноважень нинішнього президента Лі Мен Бака. !zn

Читайте також:

Північна Корея запустила ракету із супутником, викликавши гнів США та країн-сусідів

Армія Південної Кореї - у підвищеній бойовій готовності і чекає удару КНДР

КНДР пригрозила «нещадним військовим ударом» Південній Кореї за пропагандистські листівки

Кім Чен Ин став людиною року за версією читачів Time