На римському Капітолії офіційно вивісять величезний портрет Тимошенко

26 листопада 07:00

Асамблея депутатів італійської столиці ухвалила, "враховуючи політичну ситуацію в Україні", вивісити на фасаді мерії Риму портрет Юлії Тимошенко.

 

У понеділок, 26 листопада, на фасаді мерії Риму, на Капітолійському пагорбі урочисто вивісять величезну фотографію екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, яка зараз відбуває семирічний термін у харківській колонії.

Акція відбудеться о 14.30. Як пише «Українська газета в Італії», захід затвердила асамблея депутатів італійської столиці, враховуючи політичну ситуацію в Україні.

«Арешт Юлії Тимошенко викликав занепокоєння на європейському рівні. Європейський парламент виніс рішення, озвучене поляком Єжи Бузеком, про те, що рішення київського суду було винесено за «політичними мотивами», італійський парламент одноголосно висловив солідарність з Юлією Тимошенко і направив заклик прем'єр-міністру Італії Маріо Монті діяти для звільнення десяти політичних ув'язнених української демократичної опозиції», - йдеться в повідомленні.

Раніше уваги італійської столиці удостоювалися італійські судді, загиблі від рук мафії - Джованні Фальконе і Паоло Борселіно, ізраїльський солдат Гілад Шаліт, який 5 років був у полоні у секторі Газа, Аунг Сан Су Чжі, лідер бірманської опозиції, італійка Россель Урру, яку викрали терористи в Алжирі та інші.

Кожного разу цей захід широко висвітлювався в італійських і світових ЗМІ. Зазвичай під час на площі проводиться маніфестація за участю мера міста, політиків і громадських діячів. !zn

Читайте також:

У Держдепі США вважають, що ув'язнення Тимошенко колосально нашкодило Україні

Під Новий рік опозиція почне збір підписів за референдум щодо звільнення Тимошенко

Рада Європи закликала українську владу лікувати Тимошенко і Луценка за межами СІЗО

Німецькі лікарі все-таки вмовили Тимошенко припинити голодування