На Развозжаєва завели ще одну справу

04 грудня 07:32

Проти опозиціонера Леоніда Развозжаєва, заарештованого за підозрою у підготовці масових заворушень, порушили чергову кримінальну справу. Цього разу соратнику лідера «Лівого фронту» Сергія Удальцова закидають незаконний перетин кордону. У Слідчому комітеті вважають, що Развозжаєв виїхав на Україну за документами свого брата.

 

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактом незаконного перетину держкордону опозиціонером Леонідом Развозжаєвим. Кримінальну справу порушено у зв'язку з тим, що Развозжаєв при перетині кордону використовував паспорт свого брата.

«Він підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 322 КК РФ (незаконний перетин Державного кордону Російської Федерації) », - відзначив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

За версією слідства, 15 жовтня 2012 року Развозжаєв, знаючи про перевірку, що проводиться щодо нього у зв'язку з фактами, викладеними у документальному фільмі «Анатомія протесту - 2», і усвідомлюючи, що результатом такої перевірки може стати порушення стосовно нього кримінальної справи, вирішив уникнути притягнення до кримінальної відповідальності і сховатися від слідчих органів Росії.

«Бажаючи ввести правоохоронні органи в оману, Развозжаєв придбав квиток на потяг, що прямував до Києва (Україна), скориставшись паспортом свого брата, і перетнув держкордон РФ без дійсних документів на право виїзду з країни», - відзначили у прес-службі СК РФ.

У зв'язку з тим, що дана категорія кримінальних справ не належить до підслідності Слідчого комітету, у даний час СК Росії виступив з клопотанням перед Генеральною прокуратурою про доручення Головному слідчому управлінню розслідування даної кримінальної справи.

Нагадаємо, головне слідче управління СК РФ поєднало в одне провадження дві кримінальні справи, за якими фігурантом проходить Леонід Развозжаєв. Мова йде про кримінальну справу за обвинуваченням Развозжаєва та інших осіб у розбійному нападі на підприємця, скоєний в 1997 році в Ангарську і кримінальну справу стосовно Удальцова, Развозжаєва, Лєбєдєва та інших осіб за фактом готування до організації масових заворушень на території міста Москви та інших регіонів РФ.

Окрім того в СК РФ заявили, що мають у своєму розпорядженні докази, що прихильники Развозжаєва проходили спецпідготовку за межами РФ з навчання організації та проведення масових безпорядків з метою повалення державного ладу на прикладі організації «кольорових революцій» в інших країнах.

Нагадаємо, в даний час Развозжаєв знаходиться в московському СІЗО «Лефортово». !zn

Читайте також:

Євросуд з прав людини попросив Україну та Росію надати інформацію у справі Развозжаєва

Російський опозиціонер Развозжаєв не зміг довести слідству, що в Україні його викрали

Развозжаєв «зізнався» в злочині за замовленням Грузії і розповів, як виїхав з Києва (документ)