На прийомі з нагоди Дня Росії гімн України оголосили російською народною піснею, - БЮТ

08 червня 09:11

На прийомі з нагоди Дня Росії у Києві гімн України оголосили «російською народною піснею у виконанні козачого хору», заявив бютівець Сергій Соболєв. Костянтин Грищенко відповів, що йому пояснили, нібито пісня існувала до того, як вона стала національним гімном нашої держави. Глава МЗС сприйняв те, що трапилося як бажання кубанців «піднести це як наше спільне надбання».

 

На прийомі з нагоди Дня Росії в Києві гімн України оголосили російською народною піснею у виконанні козачого хору.

"З нагоди прийому до Дня Росії. Як ви вважаєте як міністр, як Україні, коли оголошують: "російська народна пісня у виконанні козачого хору" і звучить гімн України "Ще не вмерла Україна", як би до цього поставилися, якби з нагоди прийому для України хтось би оголосив гімн Російської Федерації таким чином?", - сказав член фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергій Соболєв, звертаючись до міністра Грищенка у п'ятницю під час години запитань до уряду.

У відповідь міністр сказав: "Під час прийому з нагоди національного свята Російської Федерації звучав текст нашого національного гімну двічі. Один раз був виконаний гімн України та Російської Федерації повністю, відповідно до музики, і він був оголошений як гімн України. Вдруге - це була інтерпретація, яка, як мені пояснили, що ця пісня існувала до того, як вона стала національним гімном нашої держави. Я, власне, відчув бажання кубанців піднести це як наше спільне надбання".

Грищенко підкреслив, що під час виконання національного гімну всі представники української влади та громадськості стоячи вітали гімн, як це і належить.

У свою чергу, голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до депутатів: "Шановні колеги, у мене таке враження, що ви вчора всі там були присутні і достеменно знаєте, як все відбувалося. Я хочу вас проінформувати, що коли оголошували народну пісню, то спочатку виконали "Розпрягайте, хлопці, коней", а потім сказали, що це виконав народний кубанський хор, який несе і зберігає батьківські корені, і ці коріння - батьківщини. Потрібно було аплодувати, а ви влаштовуєте невідомо що".

"Офіційно гімн України було виконано з дотриманням всіх правил і норм. Не створюйте проблему там, де її немає", - підтримав слова Грищенко спікер парламенту.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 червня проголосувала в першому читанні за законопроект № 9073 «Про основи державної мовної політики» народних депутатів (Партія регіонів) Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.. !zn

Читайте також:

УНА-УНСО оголосило всеукраїнську мобілізацію (фото)

«Свобода» закликала українців бойкотувати все російське

«Захисникам» російської мови не заплатили обіцяні гроші за участь в мітингу біля Верховної Ради (відео)

Табачник не тільки українофоб, але ще й корупціонер, - Томенко

Війна гімнів