На президентських виборах у Сербії сенсаційно переміг націоналіст Ніколіч

21 травня 07:03

Переможець на президентських виборах у Сербії Николіч раніше був відомий як ультранаціоналіст, однак останнім часом він пом'якшив свою позицію. Проєвропейську орієнтацію Сербії під сумнів він не ставить.

 

Президентські вибори у Сербії завершилися сенсацією. Проти всіх очікувань і соціологічних опитувань переможцем став лідер сербських націоналістів, керівник Прогресивної партії Томіслав Ніколіч. Приблизно на 3% він набрав більше голосів, ніж чинний президент Сербії Борис Тадіч.

«Підсумок цих виборів означає, - а я дотримаюсь усіх своїх обіцянок, - що Сербія не звертає зі шляху інтеграції в Євросоюз, що Сербія хоче захистити сербів у Косово і Метохії. Ці вибори не були референдумом за, чи проти Євросоюзу, вони стосувалися лише внутрішніх проблем, створених Тадічем і Демократичною партією», - заявив Ніколіч.

Діючий глава держави Борис Тадіч визнав свою поразку і привітав Ніколіча з перемогою.

Томіслав Ніколіч раніше був відомий як ультранаціоналіст і колишній соратник останнього югославського диктатора Слободана Мілошевіча, однак останнім часом він пом'якшив свою позицію і в ході передвиборчої кампанії зустрівся з кількома чиновниками Євросоюзу, намагаючись запевнити їх у своїй лояльності планам вступу Сербії в ЄС. !zn

Читайте також:

Сербія-ЄС: зима закінчилася

Сербcкая опозиція відмовилася від бойкоту виборів

Президент Сербії подав у відставку

Кати і жертви