На похорон вченого-ядерника у Тегерані прийшли десятки тисяч людей

13 сiчня 12:29

У Тегерані сьогодні пройшло поховання вченого-ядерника Мостафи Ахмаді Рошана, загиблого у результаті здійсненого в середу теракту. У жалобній церемонії, репортаж про яку здійснювало іранське телебачення, взяли участь десятки тисяч осіб.

 

Учасники похоронної процесії скандували стали вже звичні для Ірану гасла «Смерть Америці», «Смерть Ізраїлю» і «Смерть Великобританії». Дехто ніс портрети президента США Барака Обами з написом «терорист».

Співробітник іранського ядерного центру «Натанз» 32-річний Мостафа Ахмаді Рошан став жертвою скоєного на сході Тегерана теракту. Двоє невідомих, що пересувалися на мотоциклі, кинули в салон його автівки вибуховий пристрій. У результаті Рошан загинув, його водій помер через кілька годин у лікарні від отриманих поранень. У Тегерані вважають, що до цього злочину, безсумнівно, причетні ізраїльські та американські спецслужби.

Напередодні керівник і духовний лідер ІРІ аятолла Алі Хаменеї у посланні співчуття родині загиблого висловив упевненість в тому, що «буде покарано тих, хто стоїть за вбивством вченого», а Іран «з ще більшою рішучістю продовжить рух обраним шляхом».