На мітингу «За чесні вибори» в Москві вимагали нових виборів президента

10 березня 12:01

За даними організаторів, в акції взяло участь не менше 25 тисяч людей. Міліція нарахувала на Новому Арбаті 10 тисяч опозиціонерів.

 

У суботу, 10 березня, на Новому Арбаті в Москві пройшов черговий мітинг «За чесні вибори». Промовці свідчили про порушення на президентських виборах 4 березня, вимагали нових виборів - як президента, так і депутатів парламенту.

Опозиційний політик Володимир Рижков заявив на мітингу, що в опозиції є чітка програма і назвав її основні пункти.

Виконавчий директор Асоціації із захисту прав виборців «ГОЛОС» Григорій Мельконьянц повідомив про створення об'єднаної юридичної групи для розслідування порушень на виборах.

Активісти говорили також про політичних ув'язнених у Росії, вимагали припинити переслідування за політичними мотивами.

За даними організаторів, у мітингу взяло участь до 25 тис. осіб. Такі дані після акції журналістам повідомив співголова ПАРНАС Володимир Рижков. «Я вам це офіційно заявляю», - сказав він. При цьому політик зазначив, що «для третього дня свят це дуже хороша цифра». За його словами, багато потенційних учасників мітингу сьогодні знаходяться за межами міста.

Закрив захід ведучий Володимир Рижков. Він запитав присутніх, чи прийдуть вони ще, на що отримав від натовпу ствердну відповідь.

Раніше Сергій Удальцов анонсував «марш мільйона», який закликав провести 1 травня. Рижков додав, що гарною датою для мітингу також буде 7 травня - на цей день призначена інавгурація обраного президента Росії Володимира Путіна.

Рижков також пообіцяв обговорити майбутні акції з прихильниками руху «За чесні вибори» через інтернет. !zn

Читайте також

Путін: Ми перемогли у відкритій і чесній боротьбі (відео)

Березовський: Після п'яти років свободи українці - вже не раби

Російська опозиція відмовилася від проведення мітингів у Москві 8-9 березня

Російська опозиція вимагає дострокових президентських і парламентських виборів