На Майдані Незалежності захисники мітингів побудували для влади вігвам (фото)

28 березня 09:25

На Майдані Незалежності активісти руху «Відсіч» проводять акцію протесту проти прийняття Радою законопроекту про мирні збори. Вони вимагають зняти законопроект з розгляду.

 

Активісти громадського руху «Відсіч» мітингують на Майдані Незалежності в Києві проти прийняття законопроекту 24-50 про порядок організації і проведення мирних заходів.

«Якщо цей законопроект приймуть, ми втратимо права на мирні протести, на можливість висловлювати свої думки і відповідно втратимо свободу. Цей законопроект містить у собі кілька небезпечних для суспільства норм, таких як обов'язкова реєстрація заходу, не менш ніж за чотири дні до його проведення, а також те, що організатори повинні доводити, що вони громадяни України і перебувають на її території на законних підставах», - заявила одна з активісток Катерина Чепура.

Організатори акції заявляють, що цей законопроект може бути винесено на голосування вже 12 квітня.

Висловлюючи свій протест, активісти встановили у центрі Києва індіанський вігвам і самі перевтілилися в індіанців.

Вони запевняють, що якщо даний законопроект приймуть, на українців чекає доля північноамериканських індіанців, яких свого часу помістили до резервацій.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE

Нагадаємо, антидемократична практика застосування "дозвільного" порядку проведення мітингів вже діє, зокрема, у Росії, Казахстані та Білорусі, де систематично відбуваються репресії як проти громадських активістів, так і проти політично пасивних громадян. !zn

Читайте також:

У Партії регіонів вважають, що під час «шоу з наметами» політики використовували молодь


Міліція не дала опозиціонерам поставити намети на Майдані: сталася бійка


Шахтарі-інваліди захопили будівлю Мінсоцполітики