Після звільнення міністрів «на господарстві» в Кабміні залишиться Хорошковський

21 листопада 07:59

Всі підписані заяви членів Кабміну про звільнення у зв'язку з переходом до парламенту вже передані в адміністрацію президента.

 

Президент України Віктор Янукович підпише всі заяви міністрів про відхід у відставку і видасть відповідні укази, пише «КоммерсантЪ-Украина» з посиланням на високопоставлене джерело в Кабміні.

"Протягом наступного тижня нинішній прем'єр, його заступники та міністри перейдуть на роботу в Раду. На час, що залишився до обрання нового складу Кабінету міністрів, «на господарстві» залишиться Валерій Хорошковський (перший віце-прем'єр, в Раду не балотувався - прим. ред.)" - розповів він журналістам.

За словами джерела, деякі з них, згодом, можливо, повернуться в уряд. «Але хто це буде, зараз залежить тільки від однієї людини - Віктора Януковича», - вважає він.

Як повідомляв ZN.UA, на засіданні малого Кабміну 19 листопада Микола Азаров оголосив, що подав президентові подання про звільнення міністрів, обраних народними депутатами на парламентських виборах 28 жовтня.

Він уточнив, що згадані у поданні члени уряду продовжать виконувати свої обов'язки, поки глава держави не вирішить їхню подальшу долю.

Як відомо, згідно зі ст. 78 Конституції народні депутати не можуть мати іншого представницького мандата чи бути на державній службі.

У Партії регіонів новий склад уряду напряму пов'язують з новим форматом парламентської більшості. Як повідомив напередодні глава фракції ПР Олександр Єфремов, від цієї конфігурації залежить і те, чи стане знову Микола Азаров прем'єр-міністром. !zn

Читайте також:

Партії регіонів не вистачає трьох депутатів для формування однопартійної більшості в Раді

Балога попрощався зі співробітниками Міністерства надзвичайних ситуацій

Дітей Януковича, Азарова і Пшонки зареєстрували народними депутатами

Доля Азарова і його міністрів вирішиться після створення більшості в новій Раді