На День Флоту російські моряки будуть захоплювати причал у Севастополі

26 липня 06:54

Командування Чорноморського флоту Російської Федерації (ЧФ РФ) затвердило план проведення у Севастополі військово-спортивного свята на День Військово-морського флоту (ВМФ) Росії, який відзначається щорічно в останню неділю липня.

 

Очікується, що відкриття свята розпочнеться о 10.00 31 липня проходженням кораблів з державними прапорами РФ і України, військово-морськими прапорами РФ і СРСР.

У рамках свята заплановано показ можливостей тральних сил зі знищення морських мінних загороджень, можливості протичовнових сил зі знищення підводного човна, морський бій з надводним кораблем і дії малого ракетного корабля зі знищення надводних кораблів з імітацією ракетної атаки. У цей день глядачі також побачать можливості ракетного катера із відбиття атак засобів повітряного нападу, артилерійський бій тактичної групи ракетних катерів з надводним кораблем, вогневе придушення протидесантної оборони самохідними артилерійськими установками.

Апогеєм свята буде показ розгородження проходів у протидесантних загородженнях супротивника для проведення висадження морського десанту, захоплення плавпричалу і рукопашний бій на причалі, за яким відбудеться висадження морського десанту з десантних кораблів. На закінчення військово-спортивного свята моряки продемонструють порятунок особового складу, що плаває на воді; проходження бойових кораблів, допоміжних суден і яхт під вітрилами, а також фонтани на воді.

Як раніше повідомлялося, 31 липня о 9.15 розпочнеться парад військових кораблів, під час якого командувач ЧФ РФ контр-адмірал Олександр Федотенков разом з командувачем ВМС ЗС України адміралом Віктором Максимовим пройдуть на катері уздовж кораблів і привітають моряків з їхніх професійним святом. З 10 кораблів, що знаходяться в парадному строю, 1 буде від ВМС України. Всього у військовому параді та військово-спортивному святі візьмуть участь понад 30 суден російського ЧФ РФ.

О 20.00 на пл.Нахімова розпочнеться концерт, а о 22.00 - святковий салют і феєрверк.