На час відпустки Черновецького його обов'язки виконуватиме Герега, але без права підпису

13 червня 09:23

Ще до того як Черновецький написав заяву про відставку, він взяв собі відпустку - до 12 липня. На цей час мер поклав свої обов'язки на Герегу, яка, однак, не зможе підписувати рішення Київради. Формально відставку Черновецького ще має «взяти до відома» Київрада.

 

На час відпустки мера Києва Леоніда Черновецького, яку він взяв з 5 червня до 12 липня, секретар Київради Галина Герега буде виконувати обов'язки Київського міського голови без права підпису рішень міської ради. Про це йдеться у роз'ясненні Київради.

Зокрема, в ньому наголошується, що повноваження Київського міського голови на даний час в установленому законом порядку не припинені і особа, обрана Київським міським головою, несе персональну відповідальність за здійснення наданих їй законом повноважень.

Розпорядженням Київського міського голови від 31.05.2012 №74 «Про відпустку Київського міського голови» (з 5 червня 2012 по 12 липня 2012 року) виконання обов'язків Київського міського голови покладено на заступника міського голови - секретаря Київради Герегу.

«Враховуючи вищевикладене, заступник міського голови - секретар Київради не може здійснювати повноваження міського голови, а може лише виконувати його обов'язки щодо: забезпечення поточної діяльності Київради, розгляду кореспонденції, що надходить на ім'я Київського міського голови. А також може виконувати інші обов'язки, які не належать до повноважень, передбачених частиною четвертою статті 42 закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»», - наголошується у роз'ясненні.

При цьому звертається увага, що підписання рішень Київради належить до повноважень міського голови, тому секретарем Київради вони підписуватися не будуть.

Нагадаємо, що 1 червня 2012 року Київський міський голова Леонід Черновецький написав заяву про дострокове складання повноважень.

У той же час повноваження Київського міського голови достроково припиняються у день прийняття на пленарному засіданні Київради рішення, яким береться до відома зазначений факт.

З дня прийняття такого рішення секретар Київради тимчасово отримує повноваження міського голови, відзначили в міській раді. !zn

Читайте також:

Вибори мера Києва відбудуться не раніше листопада

Київ відправили у відставку

Регіонали хочуть обрати київського мера у 2013 році терміном на два роки

Виконувати обов'язки мера Києва буде секретар міськради Герега