На бютівця склали протокол за спробу перешкодити святкуванню Дня незалежності США

06 липня 10:59

Міліція склала протокол на одного з організаторів акції на захист української мови нардепа Юрія Одарченка. На думку правоохоронців, мітинг заважав посольству США святкувати День Незалежності 4 липня.

 

На народного депутата від «БЮТ-Батьківщини» Юрія Одарченка складено протокол про здійснення адміністративного правопорушення. У протоколі депутату інкримінується організація незаконного мітингу і те, що мітинг заважав посольству США святкувати День Незалежності 4 липня. Протокол складено 5 липня біля Українського дому.

Як повідомляє прес-служба київської парторганізації «БЮТ-Батьківщина», в протоколі наголошується, що Одарченко, як організатор мітингу на захист мови на Європейській площі, порушив рішення Окружного адміністративного суду Києва про заборону проведення зборів 4-9 липня в центральних частинах Києва.

«В доданій постанові суду цікава мотивувальна частина», - повідомив депутат.

«У ній наголошується, що право на мирний захід обмежується тому, що 4 липня 2012 року посольство США святкує День Незалежності своєї країни, і мітинг цьому святу перешкоджає», - сказав він.

За словами депутата, влада використовувала посольство США, країни, як таке, що особливо цінує свободу слова і свободу зібрань, для прикриття своїх брудних махінацій. Депутат називає це абсолютним блюзнірством.

До того ж, як виявилося, в рішенні Окружного адмінсуду не згадуються ані опозиційні партії, ані сам Одарченко. У рішенні суду заявлено, що забороняється проведення мирних заходів акціонерам ЗАТ «Житомирські ласощі», громадянину Торубі, Комуністичної партії та «іншим суб'єктам».

«Оскільки рішення суду не може стосуватися невизначеного кола осіб, а серед представників опозиції біля Українського дому на Європейській площі немає нікого з прізвищем «інший суб'єкт», постанова суду не має жодного відношення до мітингу, або до Юрія Одарченка», - заявляють у партії .

Раніше повідомлялося, що адмінпротокол було складено на нунсівця Андрія Парубія. МВС повідомило, що склало адмінпротоколи на 6 депутатів, проте в міліції не називали їхніх прізвищ. !zn

Читайте також:

Учасник акції біля АП: Мітингувальникам платять до 150 грн на добу

Біля Українського дому в Києві, де проходить мітинг проти мовного закону, зник мобільний зв’язок

Суд заборонив до 9 липня протестувати у центрі Києва