На "виїзному" засіданні Ради більшість прийняла близько 20 законів

04 квiтня 15:27

Засідання парламенту на Банковій завершилося. У п'ятницю, 5 квітня, депутати більшості мають намір зібратися в сесійній залі Ради.

 

Володимир Рибак закрив "виїзне" засідання Ради 4 квітня, яке партії парламентської більшості провели у будівлі комітетів на вулиці Банковій 6/8.

З 11 ранку до 15 години дня депутати більшості встигли проголосувати майже за 20 законів - деякі з них були прийняті в першому читанні, деякі - в остаточній редакції.

"Завтра о 10 ранку почнеться засідання в залі пленарних засідань Верховної Ради", - повідомив Рибак.

- Більшість на альтернативному засіданні Ради провалила законопроект про боротьбу з корупцією

Нагадаємо, представники Партії регіонів і КПУ прийняли рішення провести засідання поза стінами парламенту у зв'язку з тим, що трибуна була заблокована опозицією.

За рішення проголосували 244 депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів. Проте в опозиції стверджують, що насправді у регіоналів "не було навіть кворуму". Втім, доказів цього вони не надали - на "альтернативне" засідання представників опозиції не пустили.

У той же час, опозиційні фракції організували власні збори у сесійній залі. Дії провладних депутатів вони розцінили як "спробу державного перевороту" і закликали їх повернутися в Раду. !zn

Читайте також:

Опозиція порівняла засідання на Банковій з путчем 1991 року і включила "Лебедине озеро"

У ПР визнали, що без опозиції їм не обійтися

Опозиція готова пробачити Рибака, якщо він повернеться до них у Раду

Опозиція перенесла акцію протесту на неділю