На президентські вибори влада буде виштовхувати кандидатів на зразок Медведчука або Хорошковського, - Луценко

17 лютого 10:29

За словами Юрія Луценка, в 2013 році три опозиційні лідери Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок не домовляться про єдиного узгодженого кандидата на виборах президента.

 

Екс-глава МВС України Юрій Луценко вважає, що опозиційні фракції "Батьківщина", "УДАР" і "Свобода" демонструють хорошу командну гру. Про це ув'язнений політик заявив в інтерв'ю "Газеті по-українськи", повідомляє прес-служба партії "Народна самооборона".

"Це надзвичайно важливо в умовах, коли їм протистоїть мафія, що набрякла краденими мільярдами і готовими на все силовими структурами. Крім того, слід визнати: поки кожен з керівників опозиційних фракцій володіє лише частиною матриці лідера. Це було добре видно в ті важкі часи, коли вони допускали протистояння під час виборів у Верховну Раду. На щастя, висновки було зроблено, і тепер опозиція демонструє взаємодоповнюючий набір рішучості, компетентності та харизматичності", - підкреслив політик.

За словами Луценка, в 2013 році три опозиційні лідери Арсений Яценюк, Віталий Кличко і Олег Тягнибок не домовляться про єдиного узгодженого кандидата на виборах президента.

"Цей, а може, і частина наступного року повинна піти на демонстрацію результативності кожної з трьох опозиційних партій. За цей час виборці і колеги з опозиції зможуть оцінити можливості лідерів "Батьківщини", "УДАРу" і "Свободи" на підставі конкретних досягнень цих політичних сил. Життя покаже, хто з них найбільш ефективний національний лідер", - зазначив Луценко.

Водночас, політик підкреслив, що не варто забувати і про Юлію Тимошенко. На його думку, саме Тимошенко буде тим полюсом, який буде формувати силове поле кампанії

"Крім згаданих Кличка, Яценюка і Тягнибока, важливим елементом опозиційної частини поля з серйозним потенціалом буде Петро Порошенко. На протилежній частині виборчого поля буде панувати потенціал "Сім'ї" Януковича. Використовуючи силові структури, вони зроблять все можливе і неможливе, щоб виштовхнути однойменно заряджених несанкціонованих кандидатів на зразок Віктора Медведчука або Валерія Хорошковського", - зазначив Луценко. !zn

Читайте також:

Луценко не піде "на уклін до Януковича" в обмін на свободу

Юрій Луценко отримав від уряду компенсацію в 15 тисяч євро

Луценко попросив соратників організувати для нього в колонії концерт

У пенітенціарній не бачать підстав для звільнення Луценка