МЗС запевнив, що Україна докладає максимум зусиль для євроінтеграції

24 червня 07:14

Грищенко вважає, що Україна виконує всі завдання, необхідні для якнайшвидшого підписання угоди про асоціацію з ЄС. У той же час він зазначив, що ніколи не називав чіткої дати можливого підписання того чи іншого документа.

 

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко заявляє, що зовнішньополітичне відомство країни докладає максимум зусиль на шляху євроінтеграції.

"Я вважаю, що ми зробили все, або майже все, що від нас залежало. Те, що ми повинні ще зробити - це величезний об'єм роботи, і над цим варто нам працювати всім разом", - сказав Грищенко в ефірі "5 каналу" .

Він запевнив, що зі свого боку докладає максимум зусиль у цьому напрямі, так само, як докладає максимум зусиль колектив МЗС.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт за підсумками зустрічі з послом Швеції в Україні 12 червня в Стокгольмі написав у своєму блозі, що євроінтеграція України зупинена, і подальший розвиток подій залежить від керівництва країни.

При цьому він не зміг спрогнозувати подальший розвиток подій, наголосивши, що ключ до розв'язання цієї ситуації в руках української влади.

Проте українська влада вважає, що країна семимильними кроками рухається до Європи. Зокрема, за словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, «темпи просування України по шляху євроінтеграції не сповільнилися, а - навпаки - прискорилися». !zn

Читайте також:

Кваснєвський: Ситуація в Україні ще складніша, ніж у 2004 році


Янукович використає паузу у відносинах з ЄС для «будівництва Європи всередині країни»


Польща назвала загрозою для подальшого зближення з ЄС внутрішню ситуацію в Україні


У МЗС запропонували Брюсселю визначитися, де б він хотів бачити Україну