МЗС: Українців у Лівії під арештом тримають неконтрольовані повстанці

13 сiчня 06:52

У МЗС України спростовують інформацію про те, що революційні бригади у Лівії висувають вимоги про виплату викупу за звільнення українських громадян. Про це сказав на брифінгу керівник прес-служби МЗС України Олександр Дікусаров.

 

«Ми відносимо це до категорії чуток...Ніхто ніяких вимог з боку революційних бригад, які контролюють райони, де перебувають під домашнім арештом наші громадяни, не висував», - сказав О.Дікусаров.

За його словами, ситуація залишається без змін. Українські дипломати на постійній основі відвідують українських громадян.

Щодо перемовного процесу О.Дікусаров зазначив, що українські дипломати проводять титанічну роботу, питання про звільнення українських громадян піднімаються під час візитів міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка за кордон.

«На жаль, українські громадяни є фактично заручниками політичної ситуації, що склалася у цій країні», - сказав О.Дікусаров.

Він зазначив, що революційні бригади досі не контролюються жодним урядовим закладом. «Ми продовжуємо перемовини, вони ні на секунду не припинялися, і будемо використовувати всі можливості, щоб звільнити українських громадян з-під домашнього арешту», - додав керівник прес-служби МЗС.

Як повідомлялося, на початку вересня 2011 року збройні формування Перехідної національної ради Лівії затримали більше 20 громадян України за підозрою у військовому пособництві колишньому лідерові Джамахірії Муамару Каддафі.