МЗС РФ заявив, що не перешкоджає роботі українських організацій у Росії

22 травня 07:26

У МЗС РФ нагадали, що на сьогоднішній день на території Російської Федерації здійснюють діяльність 35 національно-культурних автономій українців.

 

Твердження МЗС України про перешкоджання роботі українських організацій у Росії не мають під собою ніяких підстав, повідомив 22 травня офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич.

Як наголошується у коментарі Лукашевича, поширеному прес-службою російського зовнішньополітичного відомства, "керівництво "Об'єднання українців Росії" неодноразово попереджалося про необхідність усунути у своїй діяльності порушення положень законодавства Росії та внести в роботу цієї громадської структури відповідні корективи, однак "ці заклики залишилися не почутими".

При цьому в заяві йдеться, що у Росії "викликає подив та обставина, що міністерство закордонних справ України в якості об'єкта своєї особливої опіки обрало саме ту структуру, у якої виникли проблеми через порушення вимог російського законодавства".

"З усією визначеністю заявляємо, що будь-які твердження про перешкоджання роботі українських організацій у Росії не мають під собою ніяких підстав", - наголошується в заяві.

У МЗС РФ нагадали, що на сьогоднішній день на території Російської Федерації здійснюють діяльність 35 національно-культурних автономій українців. Серед них - нещодавно зареєстроване міністерством юстиції Росії об'єднання федерального рівня "Федеральна національно-культурна автономія "Українці Росії", а також 8 регіональних і 26 місцевих організацій, через які повною мірою можуть реалізовуватися і вже реалізуються права і законні інтереси осіб української національності, що проживають на території Російської Федерації.

Минулого тижня Верховний суд РФ прийняв рішення про ліквідацію "Об'єднання українців Росії", виключивши організацію з реєстру юридичних осіб. МЗС України назвав це рішення упередженим.

«Об'єднання українців Росії» має намір подати апеляцію на рішення Верховного суду РФ. У випадку, якщо і Апеляційний суд прийме аналогічне рішення, то представники організації будуть готувати касацію. !zn

Читайте також:

МЗС звинуватив Росію в упередженому ставленні до української діаспори

«Об'єднання українців Росії» оскаржить рішення суду про ліквідацію організації

Москва ліквідує Об'єднання українців Росії


У Росії закриють ще одну організацію українців