МЗС про "українських найманців" у Грузії: доказів немає

09 серпня 06:47

МЗС України невідомо про наявність будь-якої доказової бази твердженням російської сторони, які "дисонують з конструктивним духом українсько-російського стратегічного партнерства".

 

У Міністерстві закордонних справ України заявили про відсутність доказів участі українських найманців в російсько-грузинському конфлікті в серпні 2008 року.

Так у МЗС прокоментували звинувачення з боку Росії про те, що українські найманці "дискредитували" російських солдатів під час подій у Грузії.

"Наразі МЗС України невідомо про наявність будь-якої доказової бази цим твердженням, які дисонують з конструктивним духом українсько-російського стратегічного партнерства", - повідомили в МЗС.

- Росія оголосила, що в Південній Осетії в формі російських солдатів мародерствували переодягнені українці


У зв'язку з цим, за словами співрозмовника, МЗС України не вважає за доцільне коментувати заяви "чиновника середньої ланки структури, яка не має жодних повноважень на оприлюднення заяв зовнішньополітичного характеру".

Джерело в МЗС додав, що, як і в будь-якій цивілізованій державі, в Україні найманство національним законодавством визначено як злочин, і тому особи, які скоїли цей злочин, мають бути покарані.

Як повідомлялося, офіційний представник СК РФ Володимир Маркін заявив, що слідство в грузино-осетинському конфлікті в серпні 2008 року з'ясувало, що грузинські військові інсценували злочини російських солдатів в ході операції з примусу Грузії до миру. !zn

Читайте також:

На виборах президента Південної Осетії переміг колишній глава КДБ

Росія оголосила, що в Південній Осетії в формі російських солдатів мародерствували переодягнені українці

Російський фільм «Август. Восьмого» про війну в Грузії заборонили до показу в Україні


НАТО закликало Москву відмовитися від визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії