МЗС пригрозив трагічними наслідками за спроби потрапити на маяки ЧФ РФ

23 серпня 12:59

Питання про використання гідрографічних об'єктів у Криму має вирішуватися виключно в ході перемов між Києвом і Москвою. Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

 

За його словами, в МЗС України наполягають, що питання використання маяків необхідно вирішувати відповідно до базових угод щодо Чорноморського флоту Росії й законодавства України шляхом підписання угоди про використання цих об'єктів.

«У ході переговорів українська сторона докладе максимум зусиль для того, щоб вирішити це питання без зайвої політизації, однак з повним дотриманням національних інтересів нашої держави», - заявив О. Волошин.

Крім того, в МЗС Україні негативно ставляться до спроб представників громадських організацій потрапити на територію ЧФ РФ у Криму, оскільки це може призвести до «трагічних наслідків».

Разом з тим, у МЗС України не піддають сумніву, що гідрографічні об'єкти повинні бути у власності України.

Нагадаємо: сьогодні активісти Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство» заблокували блокпост ЧФ РФ.

21 серпня почали акцію з метою активізації діяльності виконавчої служби з повернення Україною кримських маяків, але під час перебування на території маяка їх затривали військовослужбовці ЧФ РФ.