МЗС Польщі: Вся Україна не повинна розплачуватися за те, що відбувається з Тимошенко

29 вересня 10:58

Незважаючи на те, що Польщі не подобається ситуація з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, вся країна не повинна розплачуватися за дії української влади.

 

Про це журналістам заявив заступник міністра закордонних справ Польщі у європейських справах Миколай Довгелевич, відповідаючи на питання про те, чи визнає ЄС за можливе підписати з Україною угоду про асоціацію в разі обвинувального вироку Ю.Тимошенко.

«Позиція Польщі полягає в тому, що Україна не може бути заручницею цієї ситуації. І хоча нам не подобається те, що відбувається з Ю.Тимошенко, вся Україна не повинна за це розплачуватися», - підкреслив дипломат, передає кореспондент ZN.UA.

При цьому М.Довгелевич не став відповідати на уточнююче питання, чи буде підписано угоду про асоціацію, якщо Ю.Тимошенко буде засуджено.

«Ми орієнтуємося на позитивний сценарій, - підкреслив заступник голови польського МЗС. - Керівництво Польщі неодноразово розмовляло з українськими колегами на цю тему, висловлюючи свою позицію щодо того, що відбувається з Юлією Тимошенко. Ми вважаємо, що нас почули і зрозуміли, що це дає нам підстави розраховувати на позитивний сценарій».

У той же час дипломат додав, що «в Євросоюзі є країни, які більш скептично ставляться до України. І для того щоб не підігрівати ці скептичні настрої, ми б не хотіли допускати думку про негативний сценарій вирішення проблеми Юлії Тимошенко».