МЗС Польщі: Євросоюз повинен скасувати візи для громадян України

07 грудня 05:52

У польському МЗС вважають, що ЄС має дозволити громадянам України в'їжджати на його територію відразу після виконання плану запровадження безвізового режиму.

 

Європейський Союз повинен скасувати візи для українців без додаткових умов.Таку думку висловила заступник міністра закордонних справ Польщі Катажина Пелчинська-Наленч у Варшаві на організованій Польсько-українським фондом співпраці PAUCI конференції, присвяченій Україні.

Вона зазначила, що ЄС повинен дозволити громадянам України в'їжджати на його територію відразу після виконання підписаного два роки тому плану запровадження безвізового режиму - без виставлення будь-яких додаткових умов пов'язаних із ситуацією в державі.

«Незважаючи на ситуацію в інших справах, безвізовий в'їзд для громадян України має бути введений. Це політика щодо людей, а не до влади, і за помилки влади не повинні страждати люди», - сказала вона.

Польський дипломат також назвала відкриття східного кордону Євросоюзу найкращим способом зближення українців з європейським об'єднанням.

Як відомо, 45-мільйонна Україна, котра є найбільшим безпосереднім східним сусідом 27 держав ЄС, розпочала переговори про запровадження безвізового режиму для своїх громадян у 2008 році.

У жовтні 2010 року Україна та ЄС підписали «План введення безвізового режиму», який поділено на 2 етапи: підготовка необхідного законодавства і впровадження необхідних реформ, а його положення стосуються 4 сфер: безпеки документів, нелегальної міграції, безпеки громадського порядку і громадянських прав та свобод .

Підписаний документ на відміну від традиційних «дорожніх карт», підписання яких домагалися спочатку українська влада, не передбачатиме автоматичного скасування віз у випадку його виконання. !zn

Читайте також:

У Євросоюз можна буде їздити і без біометричних паспортів

У ЄС заявили, що суперечка України і Росії про черговість безвізового режиму марна

Найчастіше українцям відмовляють у візах країни західної Європи