МЗС Німеччини: Луценка потрібно негайно перевести в лікарню

23 вересня 19:55

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має право на чесний процес і його мають якомога швидше переправити до лікарні. Про це сьогодні в Берліні заявив статс-секретар МЗС Німеччини Вернер Хойер.

 

"Це більш важливо у зв'язку з тим, що передування його в цій в'язниці не відповідає тяжкості пред'явлення йому обвинувачення", - додав дипломат.

Хойер підкреслив, що уряд Німеччини, як і раніше стурбований процесами проти багатьох високопоставлених функціонерів колишнього українського уряду, серед яких і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

"Уряд наполегливо вимагає від України збереження принципів правової держави і наголошує, що продовження цих процесів може вплинути на білатеральні стосунки і на відносини України з Європейським Союзом", - сказав представник МЗС Німеччини.

Як повідомлялося, Юрій Луценко звинувачується у привласненні державного майна й використанні свого службового становища в особистих цілях. Судовий процес йде з травня 2011 року.

Згідно з медичним висновком він хворий на цироз печінки, є небезпека виникнення у нього на цьому грунті онкологічного захворювання. За рішенням судді від 19.9.2011, переведення в лікарню не було дозволене.