МЗС Ізраїлю покриває громадянство Черновецького

05 серпня 11:24

Довідка про прописку мера Києва Леоніда Черновецького не є доказом існування у нього ізраїльського громадянства. Про це заявив начальник Департаменту громадянства МВС України Ірина Фадєєва.

 

І.Фадєєва зазначила, щоб довести, що голова столиці є громадянином Ізраїлю, має бути вказано, яким чином і у відповідності з якою статтею законодавства він набув громадянства цієї держави.

Вона підкреслила, що представники МВС Ізраїлю ніякої інформації щодо громадянства Л.Черновецького не надавали і не зроблять без його згоди.

«Тобто, розміщена в інтернеті довідка про нібито наявність у нього іншого громадянства не буде доказом для позбавлення українського громадянства», - сказала вона.

Нагадаємо, 2 серпня інтернет-видання IzRus, посилаючись на наявну в розпорядженні редакції інформацію, повідомило, що Л.Черновецький та його дружина Аліна Айвазова репатріювалися до Ізраїлю ще 5 жовтня 1994 року.

Обидва мають ізраїльські посвідчення особи і за даними на липень поточного року, київський мер прописаний на одній з вулиць Північного Тель-Авіва.

Протягом останнього року Л.Черновецький майже не з'являвся на робочому місці, у листопаді був знятий президентом Віктором Януковичем з посади голови міської адміністрації, зберігши при цьому пост мера. У даній якості він продовжує підписувати рішення Київради.