МЗС Франції: Справа Тимошенко перешкоджає угоді про асоціацію з Євросоюзом

30 серпня 13:00

Французький МЗС знову заявив про свою стурбованість розвитком політичної ситуації в Україні та закликав владу України поважати свої зобов'язання щодо дотримання основних прав і свобод.

 

Міністерство закордонних справ Франції заявляє, що вибіркове правосуддя і недотримання принципів верховенства права в Україні може стати перешкодою для подальшого зближення країни з Європейським Союзом, у тому числі і на етапі підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом.

«Франція глибоко шкодує у зв'язку з тим, що суд відхилив касаційну скаргу колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. Ми знову заявляємо про нашу заклопотаність розвитком політичної ситуації в Україні та закликаємо владу України поважати свої зобов'язання щодо дотримання основних прав і свобод», - йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Франції, яке цитує офіційний сайт Тимошенко.

«Вибіркове правосуддя та недотримання принципів верховенства права в Україні може перешкодити подальшому зближенню з Європейським Союзом, у тому числі і підписання угоди про асоціацію України з ЄС», - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, 29 серпня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ України залишив чинним вирок Тимошенко у «газовій справі», яким вона засуджена до 7 років позбавлення волі. !zn

Читайте також:

США розчаровані рішенням касаційної інстанції у справі Тимошенко

Євросоюз розчарований, що Тимошенко і Луценко не можуть брати участь у виборах

ЦВК: Прізвищ Тимошенко і Луценка в бюлетенях все ж не буде

ПАРЄ закликала Януковича втрутитися в ситуацію з Тимошенко