МЗС закликав депутатів Європарламенту не коментувати українське правосуддя

29 сiчня 17:33

У МЗС попросили європейських політиків утриматися від політичних оцінок і діяти в рамках загальноприйнятих демократичних норм.

 

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає депутатів Європарламенту утриматися від політичних оцінок українського правосуддя.

Про це 29 січня на брифінгу повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, коментуючи висловлювання депутата Європарламенту Елмара Брока про те, що деяким українським чиновникам заборонять в'їзд в Євросоюз.

"Ми звернули увагу на висловлювання пана Брока, в яких він, очевидно, дає свої власні оцінки щодо діяльності керівництва Генпрокуратури України. Ми також з подивом відзначили, що цей член Європарламенту і голова комітету, очевидно, раніше захисників встиг ознайомитися з деталями справи і раніше за український суд вже дав оцінку і по суті", - заявив представник МЗС.

"Для нас є очевидним, що у будь-якій кримінальній справі визначальним фактом є виключно судові рішення, і тому ми закликаємо наших партнерів утриматися від політичних оцінок і діяти в рамках загальноприйнятих демократичних норм і принципів міжнародного права", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, голова комітету Європарламенту із закордонних справ Елмар Брок 28 січня не виключив можливості введення заборони на в'їзд в ЄС першому заступнику генпрокурора України Ренату Кузьміну. На його думку, Кузьмін продовжує боротьбу з екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

"Кузьмін продовжує свою боротьбу з Юлією Тимошенко і отримує безліч звинувачень, які так само мало виправдані, як і всі попередні. Міжнародне співтовариство в цьому вже переконалося. Це є свідченням вибіркового правосуддя. Звинувачення у вбивстві вже давно були спростовані як безпідставні. І в даному випадку мова йде про те, щоб знищити Юлію Тимошенко як політика і людину", - підкреслив Брок. !zn

Читайте також:

Ренат Кузьмін може стати персоною нон-ґрата в Євросоюзі

Печерський суд закрив кримінальну справу проти ключового свідка у справі Щербаня

У 2000 році доказів причетності Тимошенко до вбивства Щербаня не було

"Батьківщина" вимагає винести питання звільнення Тимошенко на референдум