МЗС і Лутковська поки що не коментують рішення ЄСПЛ щодо Тимошенко

30 квiтня 13:46

У зовнішньополітичному відомстві і в прес-службі омбудсмена заявили, що хочуть отримати текст рішення Євросуду.

 

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) не коментують рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо окремих аспектів у справі Юлії Тимошенко. Коментарі можливі тільки після оприлюднення юридичної позиції урядового уповноваженого у справах Євросуду.

Про це у вівторок, 30 квітня, на брифінгу у Києві сказав в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

"Згідно з існуючою процедурою це рішення буде направлено урядовому уповноваженому у справах Європейського суду з прав людини, який забезпечує представництво України в Європейському суді, і саме він буде розглядати це рішення по суті і пізніше оприлюднить юридичну позицію", - сказав Перебийніс.

- Євросуд визнав незаконним арешт Тимошенко, а справу - політично мотивованою

На питання журналістів, яким чином це рішення може позначитися на "євроінтеграційних переговорах", він зазначив, що про це можна буде говорити тільки після оприлюднення цієї юридичної позиції.

Для того, щоб рішення Європейського суду у справі Тимошенко отримало статус, з ним повинні погодитися адвокати екс-прем'єра і Кабмін, уточнили в прес-службі Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, також відмовившись коментувати рішення до отримання статусу.

"Для того, щоб рішення набуло статусу, необхідно, щоб з цим рішенням погодилися адвокати Тимошенко, уряд України... Після набуття статусу остаточного рішення має бути виконано в будь-якому випадку", - заявили у прес-службі.

Як повідомлялося, ЄСПЛ у Страсбурзі 30 квітня виніс рішення у справі колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, визнавши, що її арешт 5 серпня 2011 року був незаконним. Згідно з рішенням суду, була порушена стаття 5 параграфа 1 Європейської конвенції з прав людини. Крім того, Євросуд з прав людини встановив політичну мотивацію арешту Тимошенко у "газовій справі". !zn

Читайте також:

Захист Тимошенко буде домагатися її звільнення на підставі рішення Євросуду

Рішення Євросуду у справі Тимошенко зобов'яже Януковича звільнити її

В опозиції впевнені, що до листопада Тимошенко буде на волі