МВС спростувало інформацію про переслідування афганців, які влаштували демарш Януковичу

21 лютого 15:20

Міністерство внутрішніх справ спростувало інформацію про переслідування лідера організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександра Ковальова.

 

Міністерство внутрішніх справ спростувало заяву лідера організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН) Олександра Ковальова про переслідування з боку влади.

"Всі висловлювання Олександра Ковальова не відповідають дійсності і є неправдою", - повідомили у прес-службі МВС,

Раніше Олександр Ковальов заявив, що зазнавав переслідувань влади після демаршу активістів НКН, які повернулися спиною до президента Віктора Януковича під час покладання квітів до пам'ятника воїнам-афганцям.

За словами Ковальова, йому «порадили покинути країну, викликали до МВС, профілактували, погрожували фізично, а також попереджали його з приводу закриття господарюючих структур, якщо їхні засновники пов'язані з громадською організацією НКН».

Як повідомлялося, 15 лютого, в річницю виведення радянської армії з Афганістану, ветерани-афганці вже о 8:00 зібралися біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у Києві. Проте підійти до монумента вони не могли, тому що дорогу перегородила металева огорожа і співробітники охорони президента Віктора Януковича.

У результаті воїнам-афганцям довелося близько 1,5 години стояти на морозі, чекаючи появи глави держави, який затримувався. Ветерани вишикувалися приблизно в 50 м від пам'ятника. Коли приїхав Янукович, вони по команді розвернулися до президента спинами. Афганці змогли покласти квіти до пам'ятника тільки після від'їзду глави держави. !zn

Читайте також:

Під час покладання квітів афганці повернулись до Януковича спиною (фото)

Азаров обурений поведінкою афганців: Вони кому демарші влаштовують?


Афганці все ж проти Януковича. Але не всі

Маріупольські пенсіонери та афганці сказали спасибі Януковичу за «покращення»