МВС не знайшло нічого незаконного у голосуванні за зміну Конституції фальшивою карткою (документ)

02 червня 13:50

Міністерство внутрішніх справ України відмовило народному депутату Володимиру Ар'єву у порушенні кримінальної справи за фактом несанкціонованого втручання в роботу електронної системи голосування "Рада", через яке було прийнято зміни до Конституції України.

 

Це випливає з офіційної відповіді МВС на депутатське звернення В.Ар'єва, яке він направив 18 квітня цього року. У зверненні депутат просив провести розслідування та встановити, хто і чому виготовив дублікат його депутатської картки і проголосував цим дублікатом за внесення змін до Конституції України щодо продовження терміну нинішнього скликання Верховної Ради.

Відповідь МВС депутат опублікував у своєму блозі на фейсбуці.

../../../system/ckeditor_assets404IMAGE
../../../system/ckeditor_assets404IMAGE

../../../system/ckeditor_assets404IMAGE
../../../system/ckeditor_assets404IMAGE

У ньому, зокрема, йдеться: "Обмеження щодо виготовлення карток для голосування (у законі "Про статус народного депутата" - ред.) відсутні, також не визначено механізми регулювання порядку їх виготовлення, видачі депутатам Верховної Ради тощо"

МВС також повідомило, що "ідентифікувати, яку картку було активовано під час голосування, неможливо. Фактів несанкціонованого втручання в роботу системи голосування "Рада 3" працівниками Управління комп'ютеризованих систем Апарату Верховної Ради не виявлено".

У зв'язку з цим у порушенні кримінальної справи відмовлено.

Окрім того, у документі уточнюється, що в регламенті Верховної Ради не містяться норми про відрахування голосу народного депутата із загальних результатів голосування.

Нагадаємо, депутат від НУНС Володимир Ар'єв заявив про фальсифікацію голосування за внесення змін до Конституції у частині призначення виборів.

В.Ар'єв повідомив, що його голос значиться зарахованим за це рішення, хоча його картка була з ним у США.

Для доказу того, що його голос фальсифіковано, В.Ар'єв сфотографувався з власною карткою у руках біля терміналу авіакомпанії Delta в аеропорту міста Вашингтон.

За внесення змін до Конституції проголосували 310 депутатів із 300 необхідних.

Зокрема, згідно з інформацією на офіційному сайті Ради, за таке рішення проголосував 41 член фракції НУНС, у тому числі і В.Ар'єв.

За оцінкою опозиції, мінімум 25 депутатів з числа тих, хто голосував, були відсутні у залі.