МВС готується до розгону демонстрацій у Києві

09 серпня 13:13

Міністерство внутрішній справ готує правоохоронців та бійців спецпідрозділів для розгону масових демонстрацій у Києві. Про це повідомляє прес-служба партії "Фронт змін".

 

У зв’язку з цим лідер партії Арсеній Яценюк звернувся до міністра внутрішніх справ та генерального прокурора.

"У депутатському зверненні до глави МВС Яценюк повідомляє, що йому стала відома інформація про проведення МВС в деяких регіонах, зокрема, Житомирській області, роботи з екстреного навчання працівників правоохоронних органів і спеціалізованих підрозділів міліції для розгону демонстрацій, а також передислокації цих підрозділів до Києва", - йдеться у повідомленні.

Він вимагає від міністра офіційно відповісти, "чи прийнято відповідний наказ МВС про передислокацію цих підрозділів до столиці". Яценюк також вимагає відповіді на запитання, яка чисельність зазначених спеціальних підрозділів міліції та де планується їх розміщення починаючи з 5 серпня цього року, а також чи проводяться наразі заходи з підготовки цих підрозділів для придушення та розгону демонстрацій. Від генпрокурора А.Яценюк вимагає перевірити викладені у зверненні факти.

Нагадаємо, що народні депутати фракції «БЮТ - Батьківщина» звернулися до Державної виконавчої служби з проханням не перешкоджати прийому громадян, який вони організували у наметах, встановлених на Хрещатику.