МОЗ заявив про успішне завершення реабілітації Тимошенко

27 липня 12:12

За словами міністра охорони здоров'я, міжнародна комісія, до складу якої входять німецькі й українські лікарі, на підставі всіх наявних даних про стан здоров'я пацієнтки, заявляє про успішне завершення процесу реабілітації. Тимошенко дуже активна, проводить багато різних зустрічей, а це свідчить про динаміку поліпшення здоров'я, впевнена Богатирьова.

 

Віце-прем'єр - міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова вважає, що процес реабілітації екс-прем'єра Юлії Тимошенко успішно завершено.

Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, про це Богатирьова заявила 27 липня.

"На сьогодні міжнародна комісія, до складу якої входять німецькі й українські лікарі, на підставі всіх наявних даних про стан здоров'я пацієнтки Тимошенко, на підставі тієї кількості процедур, які пройшла хвора, заявляє про успішне завершення процесу реабілітації", - зазначила Богатирьова.

Вона підкреслила, що Тимошенко дуже активна, проводить багато різних зустрічей. "А це свідчить про динаміку поліпшення здоров'я пацієнтки і про те, що її реабілітація досягла позитивного результату", - заявила міністр охорони здоров'я.

Богатирьова нагадала, що півроку тому Тимошенко звернулась до медиків пенітенціарної служби з проханням надати можливість обстеження і залучити до її лікування іноземних фахівців.

"Тоді була створена міжнародна комісія, до складу якої увійшли німецькі лікарі клініки "Шаріте" і українські медики. До речі, клініка "Шаріте" має гарну репутацію, тому і лікування, і діагностика, і реабілітація пацієнтки повинні бути ефективними", - зазначила вона.

Однак, за словами міністра охорони здоров'я України, за всіма стандартами лікування такої хвороби, як у екс-прем'єра, підстав для довготривалого перебування на стаціонарному лікуванні немає.

"Тому, коли українські медики провели всі процедури, рекомендовані німецькими лікарями, постало питання, які рекомендації далі потрібно давати пацієнтці. Зараз з невідомих причин німецькі лікарі клініки "Шаріте" скасували відвідування Тимошенко. Уже 16 днів німецькі медики не приїжджають в Україну і не оглядають Тимошенко, спілкуються з хворою тільки по телефону. Саме тому прийняти план подальшої реабілітації Тимошенко разом з німецькими лікарями не вдається", - підкреслила Богатирьова.

Міністр охорони здоров'я України відзначила, що вітчизняні медики залишаються осторонь від політизації процесу лікування Тимошенко і намагаються і далі професійно виконувати свої обов'язки.

Як повідомлялося, МОЗ стурбований тим, що реабілітація Тимошенко в лікарні триває майже три місяці. «Такі тривалі терміни проведення процедур згідно з міжнародною лікувальною практикою є неприйнятними і не характерними для лікування такого поширеного серед населення захворювання, яке діагностовано у пацієнтки. Крім того, не виключено, що це може привести до негативних для пацієнта наслідків», - відзначили раніше у відомстві. !zn

Читайте також:

Стан здоров'я Тимошенко погіршився, - Турчинов

Пацієнти лікарні Тимошенко поскаржилися на депутатів, які заважають лікуватися

Пенітенціарна служба просить створити комісію для визначення термінів лікування Тимошенко

Тимошенко попросила лікарів відновити перерваний курс лікування