МОЗ вирішить, чи потрібне Луценку лікування за межами СІЗО

04 квiтня 07:11

Комісія МОЗ має намір провести огляд Луценка, аби визначити, чи потребує екс-глава лікування за межами СІЗО. За словами медиків, Луценка лікують таблетками і за бажанням йому вводять ін'єкції, все необхідне йому передають родичі.

 

Найближчим часом комісія МОЗ проведе огляд екс-глави МВС Юрія Луценка з метою визначення необхідності його лікування поза СІЗО. Про це повідомила виконуюча обов'язки начальника медико-санітарної частини Київського СІЗО Валентина Смачко.

За її словами, востаннє медкомісія оглядала Луценка 30 березня, найближчим часом знову буде створена комісія лікарів, які будуть вирішувати, чи потрібно провести додаткові обстеження екс-міністра і лікувати його за межами СІЗО.

За її словами в даний час Луценка у СІЗО лікують таблетками і за бажанням йому вводять ін'єкції. «Він постійно знаходиться під наглядом лікарів», - підкреслила вона.

Вона зазначила, що наразі ще не відомо, в який медичний заклад можуть вивезти екс-міністра.

«Луценко без зволікань отримує необхідні препарати. Ліки надходять від родичів і цього ж дня передаються», - сказала Смачко.

Раніше повідомлялося про те, що Державна пенітенціарна служба України вивчає питання надання екс-главі МВС України Юрієві Луценку можливості лікування у медичній установі за межами СІЗО.

Така можливість отримала шанс на здійснення після того, як співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ зустрічалися з Луценком 29 березня і висловили стурбованість станом його здоров'я.

Екс-глава МВС звернувся до європейських гостей з єдиним проханням - провести незалежне медичне обстеження іноземними лікарями для об'єктивної оцінки його здоров'я. Луценко перебуває в Київському СІЗО з грудня 2010 року. !zn

Читайте також:

Міжпарламентська асамблея країн Східного партнерства прийняла резолюцію щодо Тимошенко і Луценка

У ПАРЄ закликали забезпечити справедливий розгляд апеляції Луценка

Луценко побоюється за своє здоров'я