МОЗ підтвердило, що Богатирьова роз'їжджає по бутіках на службовому авто (відео)

06 квiтня 10:54

Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова використовує службове авто для особистих потреб, тим самим порушуючи закон. Її авто було помічено у центрі Києва під час шопінгу.

 

У Міністерстві охорони здоров'я підтвердили, що міністр Раїса Богатирьова для особистих справ використовувала службовий автомобіль. Про це йдеться у відповіді на запит, надісланий у рамках закону про доступ до публічної інформації.

«Згідно з угодою №33/21/09-30 від 19 березня 2012 року, яку укладено між Міністерством охорони здоров'я та Автопідприємством Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабміну, автомобіль Мерседес номерний знак АА3315КА прийнятий у строкове платне користування і використовується виключно для службових поїздок віце-прем'єра Міністра охорони здоров'я», - сказано у повідомленні.

У неділю, 1-го квітня, близько 19 години віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова на службовому Мерседесі, д/н АА3315КА, у супроводі охоронців і помічниці відвідала київський магазин Луї Віттон.

В інших країнах використання службових машин в особистих цілях призводило до відставок.

Так, на початку березня цього року в Молдові було звільнено віце-голову парламенту Артура Решетнікова за користування службовим авто в особистих цілях.

У 2009 році у Німеччині у відставку подала міністр охорони здоров'я Улла Шмідт через використання службового авто в особистих цілях. Тоді вона відпочивала на іспанському курорті Аліканте і викликала службову машину з Берліна. У результаті автомобіль вартістю €90 тис. було викрадено. Як з'ясувалося пізніше, він не був застрахований. !zn

Читайте також:

Forbes оприлюднив список 100 найбагатших людей України

За рік в Україні з'явилося ще 1156 мільйонерів

Forbes розповів про незвичайні хобі мільярдерів