МОЗ анонсував приліт німецьких лікарів до Тимошенко за день до суду щодо ЄЕСУ

12 жовтня 14:21

14 жовтня очікується приїзд до екс-прем'єра трьох лікарів з берлінської клініки "Шаріте". Українські лікарі, які входять у міжнародну медичну комісію, планують обговорити з німецькими колегами питання, що стосуються лікування і реабілітації Тимошенко.

 

Німецькі лікарі екс-прем'єра Юлії Тимошенко з клініки "Шаріте" планують прибути до Харкова 14 жовтня, повідомила на перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко.

За словами Моїсеєнко, планується приїзд всіх лікарів "Шаріте", які брали участь у процесі реабілітації Тимошенко - Карла Макса Айнхопля, Лутца Хармса і Аннет Рейсхауер. Саме вони будуть приймати рішення про виписку прем'єра.

"Наша позиція залишається незмінною, що стосується лікувальних заходів. Реабілітаційні заходи проведені сьогодні в повному обсязі", - сказала Моїсеєнко на брифінгу в Харкові.

- Питання про виписку Тимошенко з лікарні вирішиться після приїзду німецьких медиків

Тимошенко не довіряє українським лікарям, вважаючи їх політично заангажованими, за її здоров'ям спостерігають німецькі фахівці, які несуть відповідальність за лікування екс-прем'єра.

Печерський районний суд Києва в жовтні 2011 року засудив Тимошенко до семи років в'язниці за перевищення повноважень при підписанні газової угоди з Росією у 2009 році.

- Тимошенко удев'яте відмовилася від участі в суді щодо ЄЕСУ

Апеляційний суд у грудні минулого року залишив вирок без змін, в тому ж місяці екс-прем'єра етапували в жіночу колонію Харкова для відбування покарання.

З травня через погіршення здоров'я Тимошенко перебуває в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові. За цей час її лікарями були фахівці берлінської клініки.

Відзначимо, що на 15 жовтня призначено судове засідання у другій кримінальній справі проти Тимошенко, яка стосується її діяльності на чолі корпорації "Єдині енергетичні системи України" у другій половині 90-х років. Обвинувачена ще жодного разу не була присутня на судовому процесі, який розпочався у березні цього року, посилаючись на погане самопочуття. !zn

Читайте також:

Минув рік із дня винесення вироку Тимошенко у газовій справі

Тимошенко почала агітувати за мажоритарників з лікарні (ДОКУМЕНТ)

У «Батьківщині» заявили, що Кузьмін намагався зганьбити Тимошенко на весь світ

В уряді визнали, що віддавати Росії 3,1 млрд грн у справі ЄЕСУ не мають наміру