МОЗ визначило: Тимошенко не потребує подальшого лікування у стаціонарі

22 лютого 12:19

Комісія МОЗ прийшла до висновку про те, що пацієнтка Тимошенко не потребує подальшого лікування та реабілітаційних заходів у стаціонарі.

 

Комісія з обстеження стану здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко, створена Міністерством охорони здоров'я України вважає, що пацієнтка не потребує подальшого лікування і реабілітаційних заходів у стаціонарі.

"...комісія МОЗ прийшла до висновку про те, що пацієнтка Тимошенко не потребує подальшого лікування і реабілітаційних заходів у стаціонарі", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я у п'ятницю, 22 лютого.

Комісія констатувала, що екс-прем'єр знаходиться в ЦКЛ №5 з 9 травня 2012 року. Протягом більш ніж дев'яти місяців пацієнтка Тимошенко вивчалась фахівцями німецької клініки "Шаріте", яким визначалися обсяги проведення їй діагностичних та реабілітаційних заходів із застосуванням медикаментів та фізіотерапевтичних процедур.

Останнє відвідування пацієнтки Тимошенко німецькими лікарями відбулося 15-17 грудня 2012 року, під час якого відбулося обговорення тактики і обсягів реабілітації разом з членами комісії МОЗ України.

Надані німецькими лікарями рекомендації щодо обсягів і термінів реабілітації були виконані в повному обсязі.

За період більш ніж дев'ятимісячного перебування у лікарні пацієнтка Тимошенко пройшла велику кількість фізіотерапевтичних процедур.

На думку членів комісії, значна кількість фізіотерапевтичних процедур, яку вже отримала Тимошенко, не відповідає ні одній практиці і стандартам, тим більше, що наслідки такої кількості зазначених процедур можуть мати зворотний ефект.

"Крім цього, у відповідності з Міжнародними рекомендаціями та національними протоколами надання медичної допомоги, всі можливі терміни проведення реабілітаційних заходів вже давно вичерпані", - наголосили у відомстві. !zn

Читайте також:

ЗМІ: Янукович пропонував Заходу забрати Тимошенко назавжди

Янукович пообіцяв шукати компроміс із Тимошенко і Луценком

Україна не збирається звільняти Тимошенко заради угоди про асоціацію з ЄС

Справу Тимошенко обговорять на саміті Україна-ЄС