Москва розмістила на півночі Сирії радарну станцію

15 червня 10:25

Російська радіолокаційна станція у Сирії дозволяє стежити за натовськими об'єктами, розташованими на території Туреччини, також за переміщеннями сирійських повстанців.

 

Нова радіолокаційна станція, розміщена Москвою на півночі Сирії біля кордонів з Туреччиною, дозволяє режиму вести спостереження за сирійськими повстанцями в стратегічно важливому районі, пише Жорж Мальбрюно в матеріалі, опублікованому в газеті Le Figaro.

«Для Росії розміщення на території свого союзника радіолокаційної станції відповідає двом завданням, стверджує західне джерело: спостереження за натовськими об'єктами, розташованими на території Туреччини, і, перш за все, за американською базою Адана, а також надання режиму Башара Асада можливості вести спостереження за тим, що відбувається по інший бік кордону, на території Туреччини, де під прапорами Сирійської вільної армії (ССА) зібралися сотні озброєних супротивників Дамаска», - пише видання.

«Станція розташована за 30 км на північ від Латакії, у Кесабі, де проживають вірмени і алавіти, що підтримують режим Башара Асада. «Розташований на висоті 1300 м над рівнем моря, Кесаб є стратегічно важливою висотою, з якої можна бачити те, що відбувається на турецькій стороні кордону», - продовжило джерело. Таким чином, розміщення радіолокаційної станції грає важливу роль у захисті цієї ділянки сирійської території, що межує з Туреччиною», - пише автор статті.

«Цей новий російський об'єкт може змусити ЦРУ почати ділитися з повстанцями розвідувальною інформацією про дислокацію противника. До останнього часу американські спецслужби заявляли про те, що не надають противникам сирійського режиму секретну інформацію з побоювань, що вона буде неправильно використовуватися. Росія має й інші станції прослуховування на території Сирії: у передмісті Дамаска і в районі гори Касьюн», - пише автор статті.

За даними ООН, загальне число жертв зіткнень у Сирії в 2011-2012 рр. перевищило 9000 осіб. !zn

Читайте також:

Асад звинуватив «зовнішні сили» у розв'язуванні громадянської війни в Сирії

Військові у Сирії «прикривають» танки дітьми

ООН: План врегулювання ситуації у Сирії не виконується, країна на межі громадянської війни

Нова бійня у Сирії: понад 100 мирних жителів убито в районі міста Хама