Москва готується до багатотисячних мітингів: поліція і внутрішні війська напоготові

05 березня 15:38

На центральних площах Москви збираються як прихильники, так і противники Путіна. Поліція вжила безпрецедентні заходи безпеки.

 

Центр Москви ввечері 5 березня практично повністю «окупують» масові акції - як прокремлівські, так і опозиційні. Протягом усього дня в центральній частині Москви спостерігається велика кількість співробітників поліції.

На Пушінской площі збирається черговий мітинг «За чесні вибори!». Очікується, що на нього прийдуть 10 тисяч людей.

Поліція посилила заходи безпеки в районі площі. Зокрема, до місця подій прибуло близько 120 автобусів і вантажних автомобілів поліції Внутрішніх військ. На прилеглих станціях метро і в підземних переходах чергує кілька десятків поліцейських, на яких одягнуті бронежилети і каски з забралом.

Площа перед кінотеатром «Пушкінський» повністю перекрита і рух по проїжджій частині обмежений. Зокрема, з'їзд з Тверської вулиці на Страсний бульвар перекрито «КамАЗами». У районі площі розташовується частина резерву співробітників поліції і ОМОН. Рух по Тверському бульварі в сторону площі ускладнено, оскільки всю праву смугу вулиці зайняли припарковані вантажівки Внутрішніх військ.

Крім того, на Манежній площі в центрі Москви проходить мітинг на підтримку прем'єра Володимира Путіна. За даними МВС, на площі зібралося близько 15 тисяч людей.

Як повідомлялося, за підсумками опозиційного мітингу, який пройде 5 березня на Пушкінській площі, планується прийняти резолюцію з вимогою дострокових парламентських і президентських виборів. Таке рішення ухвалив оргкомітет мітингів «За чесні вибори».

Як повідомлялося, згідно з даними ЦВК за підсумками опрацювання 99% протоколів дільничних виборчих комісій, на виборах президента РФ Володимир Путін лідирує з результатом 63,81% голосів. !zn

Читайте також:

Російська опозиція імпортує український досвід: 5 березня на Красній площі може з'явитися "свій майдан"

Глава Чечні на виборчій дільниці станцював лезгинку (відео)