Москаль: 3000 українців мають ізраїльський паспорт

03 серпня 08:46

3000 українських громадян мають ізраїльське громадянство. Про це, посилаючись на розмову з представником поліції Ізраїлю, повідомив народний депутат України Геннадій Москаль, передає прес-служба «Народної самооборони».

 

«У приватній розмові один із представників поліції Ізраїлю обмовився, що громадянство його країни отримали близько трьох тисяч осіб з України, які мають в Ізраїлі нерухомість, банківські рахунки, кредитні картки тощо, однак основний час проводять в Україні й українського громадянства не позбулися»,- сказав Москаль.

Окрім того він висловив упевненість, що офіційно Україні не вдасться довести це як стосовно всіх цих людей загалом, так і щодо мера Києва Леоніда Черновецького зокрема.

«Ізраїль ніколи не надасть Україні офіційних підтверджень про наявність у Л.Черновецького свого громадянства, оскільки ці відомості належать до персональних даних, які захищені конституцією й можуть бути надані лише за письмової та нотаріально завіреної згоди самого Черновецького.

А для того, щоб позбавити київського мера українського громадянства, Комісія з питань громадянства при Президенті України має отримати тільки офіційні дані з Ізраїлю. На підставі одних лише публікацій у ЗМІ це питання розглядатися не буде»,- переконаний народний депутат.

Нагадаємо, що джерела в МЗС Ізраїлю підтвердили журналістам, що Леонід Черновецький має подвійне громадянство.