Москаль вирішив дізнатися, хто стежить за Яценюком

01 квiтня 07:27

Народний депутат просить повідомити номер оперативно-розшукової справи, за якою міліція нібито проводила зовнішнє спостереження за Яценюком.

 

Геннадій Москаль звернувся до міністра МВС Віталія Захарченка і генпрокурора Віктора Пшонки з проханням повідомити, яким з підрозділів УМВС у Чернівецькій області належать два автомобілі, які, по черзі, змінюючи один одного, здійснювали зовнішнє спостереження за Арсенієм Яценюком, повідомляє його прес-служба.

Крім того, політик просить роз'яснити, чи стоять ці автомобілі на балансі автогосподарства УМВС у Чернівецькій області. Також народного депутата цікавить, які посади і звання мають три людини, яких УМВС ідентифікує як своїх співробітників, в рамках якої оперативно-розшукової справи проводилося зовнішнє спостереження, коли і на кого ця справа була заведена, її номер, хто ініціатор зовнішнього спостереження, а також, хто затверджував завдання на його проведення.

"За інформацією, яку мені повідомили співробітники МВС, ніякого завдання на проведення 30 березня зовнішнього спостереження не було, міліція стежила за Арсенієм Яценюком. Прізвища цих міліціонерів мені вже передали електронними засобами зв'язку. Я прошу Генпрокуратуру перевірити роботу підрозділів, що займаються оперативно-розшуковою діяльністю, зокрема зовнішнім спостереженням, оскільки, за наявною у мене інформацією, це далеко не єдиний випадок незаконного використання спецпідрозділів у стеженні і проведення інших оперативних заходів щодо опозиційних політиків. Заздалегідь попереджаю, що підписання різних документів заднім числом буде розцінюватися як посадовий злочин. Якщо викладені в моєму зверненні законні прохання залишаться без відповіді, або на них прийдуть відписки, залишаю за собою право, передбачене законом про статус народного депутата, оприлюднити всю наявну інформацію в ЗМІ", - заявив Москаль.

Нагадаємо, 30 березня Арсеній Яценюк викрив автомобіль, з якого за ним велося незаконне зовнішнє спостереження під час перебування в Чернівцях.

У чернівецькій міліції заявили, що Яценюк перешкодив міліціонерам "проводити заходи", ніяк не пов'язані з його діяльністю. "За даними обставинами зібрані матеріали, які зареєстровані в журналі єдиного обліку Шевченківського РВ і за фактом незаконного втручання в діяльність правоохоронних органів розпочато кримінальне провадження", - наголошується в повідомленні прес-служби чернівецької міліції. !zn

Читайте також:

Балога: в Україні грубо і зухвало стежать за політиками

Чернівецька міліція звинуватила Яценюка у втручанні в роботу правоохоронців

Яценюк викрив в Чернівцях незаконне стеження за собою