Мороз розраховує отримати в наступному парламенті фракцію

18 грудня 13:19

Голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз запевняє, що СПУ у наступному парламенті буде мати свою фракцію.

 

Про це О.Мороз сказав в інтерв'ю журналістам.

Він зазначив, що прийнятий Верховною Радою закон про вибори народних депутатів «є реакційним, бездарним», але всі змушені будуть за ним проводити виборчу кампанію.

О.Мороз нагадав, що на з'їзді СПУ було прийнято рішення про те, що колишні народні депутати балотуватимуться у мажоритарних округах.

За його словами, до списку партії буде включено «багато молодих перспективних людей, які зможуть претендувати на підтримку у суспільстві».

Відповідаючи на питання, чому СПУ все-таки не об'єдналася з партіями, які очолюють колишні соціалісти, зокрема Йосип Вінський і Станіслав Ніколаєнко, О.Мороз сказав, що тут «не йдеться про якісь там ревнощі».

При цьому він зазначив, що з його боку «амбіцій не було ніяких» і додав, що об'єднання не відбулося, але процес перемовин триває.

За словами лідера СПУ, перешкодою для об'єднання стали суто технічні питання, оскільки ті, хто об'єднався вчора, мова йде, зокрема, про Й.Вінського і С.Ніколаєнка, вони пропонували об'єднання партій, а не ліквідацію своїх партій і вступ до СПУ.

О.Мороз зазначив, що в українському законодавстві не прописано процес об'єднання партій, і тому виникли б «значні складнощі у Міністерстві юстиції щодо легітимізації» процесу об'єднання партій.

О.Мороз підкреслив, що сьогоднішнє об'єднання СПУ з п'ятьма партіями відбувалося на основі приєднання цих партій до СПУ, їхньої самоліквідації, і таким чином не змінювалася назва та програмні документи СПУ.