Моральна вага трьох лідерів опозиції менша, ніж одного Луценка,- Безсмертний

11 квiтня 08:50

Екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний вважає, що колишній глава МВС Юрій Луценко набагато важливіший, ніж три нинішні лідери опозиції.

 

Звільнення з в'язниці колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка повністю зламало політичний ландшафт України. Про це заявив екс-віце-прем'єр-міністр, колишній посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

"Всі чудово розуміли, що звільнення Луценка або Тимошенко повністю зруйнує політичний рельєф, - говорить він. - Ось візьміть зараз, наприклад, моральну вагу трьох лідерів опозиції (Арсенія Яценюка, Віталія Кличка, Олега Тягнибока) і Юрія Луценка. Як би ми не важили, виходить, що один важчий, ніж всі разом втрьох. Ось вам і парадокс політики. І це не тільки моя думка".

За його словами, у Луценка є багато його друзів, товаришів, а також певна політична історія.

Окрім того, Безсмертний зазначив, що можливе звільнення колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко зламає політичну ситуацію у країні ще більше, ніж зараз це зробив екс-глава МВС.

"Давайте помріємо, скажімо, пройде ще півроку. Зараз там закрили рахунки на Кіпрі, а потім закриють в Лондоні або у Відні, і випустять Юлію Володимирівну з в'язниці. Якщо раніше Луценко не впорається з цим завданням. А що далі буде? Уявляєте, як це змінить політичний ландшафт України...", - підкреслив політик.

Як повідомлялося, 5 квітня стало відомо, що омбудсмен Лутковська звернулася до президента Януковича з проханням про помилування Луценка. Омбудсмен послалася на стан здоров'я Луценка та на те, що екс-міністр відбув більшу частину покарання. 7 квітня Янукович підписав указ про помилування і в цей же день екс-міністр залишив колонію. !zn

Читайте також:

Захист Луценка оскаржить його вироки в ЄСПЛ

Євросоюзу недостатньо звільнення Луценка для Угоди про асоціацію

Луценко збирає соратників з Майдану у громадський рух