Могильов сумнівається, що міліція піде проти «афганців»

30 вересня 11:49

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов сумнівається, що спецпідрозділи МВС залишаться лояльними до влади під час нових акцій «афганців» проти скасування їхніх пільг.

 

За інформацією джерела ZN.UA, обговорення законопроекту № 9127 на засіданні Кабміну в понеділок, 26 вересня, було напруженим.

«На питання, чи зможе Міністерство внутрішніх справ забезпечити прийняття цього закону (простіше кажучи, стримати протести силовими методами, якщо до цього дійде), міністр Анатолій Могильов відповів негативно. Мовляв, якщо і зможе, то на 44% (саме на 44% від запланованих показників наразі фінансується МВС). А крім того, Могильов чесно зізнався: у лавах МВС чимало чорнобильців і афганців. Більше того, міністр підкреслив, що серед командирів спецпідрозділів МВС багато колишніх афганців. Чи підуть вони проти «шураві» - ще велике питання. Адже й самі вони потерпають від скорочення пільгових програм», - пише в своїй статті для ZN.UA Віктор Трегубов.

Нагадаємо, що скандальний законопроект № 9127 викликав масштабну акцію протесту під стінами Верховної Ради 20 вересня.

Уряд пішов на поступки чорнобильцям і афганцям, проте інтереси інших категорій пільговиків, які не проявили активності, залишилися неврахованими.

Детальніше читайте в матеріалі Віктора Трегубова «Пат під час гри втемну» в свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».